4.1 Smart tacho ijken

Tijdlijn

Belangrijk om te weten
Augustus
2023
Alle nieuwe voertuigen die op kenteken worden gezet
(>3.5ton) moeten uitgerust zijn met 4.1 slimme
tachograaf. *
Wanneer defecte tachograaf moet worden vervangen, is
het verplicht deze te vervangen door een 4.1 ongeacht
het type dat oorspronkelijk geïnstalleerd was.
(internationaal transport)
Eind 2024Alle voertuigen (>3.5ton & internationaal vervoer) zijn verplicht een retrofit uit te voeren. Dit wil zeggen dat alle analoge of digitale tachografen vervangen worden door een 4.1 slimme tachograaf.
Augustus
2025
Verplichte retrofit voor alle voertuigen (>3.5ton &
internationaal vervoer) die uitgerust waren met een
slimme tachograaf eerste generatie. Deze moeten
worden vervangen door een 4.1 slimme tachograaf.
Juli
2026
Alle nieuwe voertuigen van >2.5ton die op kenteken
worden gezet moeten verplicht uitgerust worden met
4.1 slimme tachograaf
*Een tolerantie tot 31/12/2023 voor nieuw ingeschreven voertuigen na 21/8/2023 die nog uitgerust zouden worden met een eerste generatie smart tachograaf ongeacht of het voertuig voor nationaal of internationaal vervoer wordt gebruikt deze moeten tegen augustus 2025 retrofit uitvoeren.

2de generatie slimme tachograaf
4.1

Belangrijk om te weten

Tacho 4.1 vertegenwoordigt de nieuwste evolutie in het beheer en de controle van rij- en rusttijden voor vrachtwagenchauffeurs. Dit geavanceerde apparaat maakt het niet alleen mogelijk om gegevens nauwkeuriger te registreren, maar biedt ook een betere beveiliging tegen fraude. Met de integratie van GPS-functionaliteit, kunt u met smart tacho 4.1 de positie van uw voertuigen in real-time volgen, wat zorgt voor een transparant en efficiënt vlootbeheer. Het is dan ook belangrijk om deze smart tacho regelmatig te laten ijken. Dit kunt u doen bij BdB tacho center in Kapellen.

De tacho 4.1 is grensverleggend

De tacho 4.1 is het nieuwste van het nieuwste op het gebied van voertuigmanagement en compliance. In vergelijking met een analoge tachograaf biedt de digitale tachograaf een veelheid aan voordelen, zoals nauwkeurigere data, gebruiksgemak en geavanceerde gegevensbescherming. Door een retrofit uit te voeren, kunt u uw huidige digitale tachograaf upgraden naar de smart tacho 4.1, wat een wereld van nieuwe mogelijkheden opent. Bovendien voeren wij volgende diensten ook uit voor uw smart tacho 4.1:

  • Installeren van DSRC-antenne met kabel
  • Vervangen tachograaf door smart 4.1
  • Koppelen van de tachograaf met de snelheidsbegrenzer
  • IJken tachograaf 4.1
  • Controle snelheidsbegrenzer

Alle bovenstaande stappen worden uitgevoerd behalve het installeren van de DSRC-antenne met kabel (die is namelijk al voorzien bij een smart tacho) Deze overstap betekent meer dan een simpele update; het is een investering in de toekomst van uw vloot.

Maak de overstap naar efficiëntie

Bent u klaar om de stap te zetten naar geavanceerde vlootmanagement met de smart tacho 4.1? In onze vrachtwagengarage staan specialisten klaar om uw voertuigen te voorzien van de laatste technologie. Wacht niet langer en maak nu een afspraak voor het ijken van uw tachograaf en profiteer direct van de voordelen van de smart tacho 4.1. Bezoek onze galerij om meer te weten te komen over onze diensten en de succesverhalen van onze klanten. Laat deze kans niet liggen en zet vandaag nog de stap naar een slimmere en efficiëntere toekomst.

%d